Arhiva EYC 2013 Ostrava

12.07.2013. 13:58:13

U prvom meču koji je danas počeo u 11,00 časova naše ženska kadetska selekcija pobedila je reprezentaciju Izraela maksimalnim rezultatom 3:0. Po jednu pobedu ostvarile su Izabela Lupulesku i Sabina Šurjan kao i njih dve u igri parova. U 15 časova danas na teren izlazi naša ženska juniorska ekipa, u 17,30 ženska kadettska ekipa igra svoj drugi meč protiv selekcije Rusije, dok u 19,30 svoj prvi meč igraju muška juniorska i kadetska ekipa.

13.07.2013. 02:12:11

U popodnevnim utakmicama prvog dana naša ženska juniorska selekcija pobedila je ekipu Holandije sa 3:1. Dve pobede ostvarila je Aneta Maksuti a jednu Viktoria Tružinski. Ženska kadetska selekcija izgubila je od ekipe Rusije sa 3:1. jednog od četiri favorita turnira. Jedinu pobedu ostvarila je Izabela Lupulesku. Muške selekcije juniora i kadeta izgubile su su posle velike borbe od selekcija Češke i Hrvatske sa 3:2. Pobede su izvojevali Nadjnemedi i Strugarević kod juniora i Marinković i dubl Marinković Grbić kod kadeta.
Drugog dana u 11 časova muška i ženska juniorska selekcija igraju sa Rumunijom, dok u 13 časova kadeti i kadetkinje igraju sa Portugalom. Od 17 časova juniori igraju protiv Nemačke, a juniorke protiv Švedske.

13.07.2013. 19:23:37

U prepodnevnom delu drugog dana Evropskog prvenstva za mlade naša muška juniorska selekcija pobedila je Rumuniju sa 3:1. Dve pobede zabeležio je Valentin Nadjnemedi a jednu Nikola Strugarević, dok je ženska juniorska selekcija koja je takodje igrala sa ekipom Rumunije izgubila je rezultatom 3:1 Jedinu pobedu zabeležila je Aneta Maksuti.

Obe naše kadetske selekcije sastale su se sa ekipom Portugala i izgubile posle dramatičnog meča identičnim rezultatom 3:2 Pobede su ostvarili Marinković i dubl Marinković, Grbić i Izabela Lupulesku i dubl Lupulesku, Šurjan.

Od 17 časova naši juniori igraju sa Nemačkom a juniorke sa Švedskom. Od 19 časova kadetkinje igraju prvi meč baraža za ulazak u osminu finala protiv ekipe Ukrajine.

13.07.2013. 22:43:08

U popodnevnim utakmicama drugog dana Evropskog prvenstva za mlade naša ženska juniorska selekcija pobedila je ekipu Švedske maksimalnim rezultatom 3:0 čime je osvojila 2 mesto u grupi i direktan plasman u osminu finala koje je na programu sutra od 17 časova. Sve tri naše takmičarske Maksuti, Fenjveši i Tružinski ostvarile su po jednu pobedu. Naša ženska kadetska selekcija nakon osvojenog 3 mesta u grupi u u baražnom meču za ulazak u osminu finala odličnom igrom savladala je ekipu Ukrajine maksimalnim rezultatom 3:0. Susret osmine finala na programu je sutra od 15 časova. Pobede su ostvarile Izabela Lupulesku, Sabina Šurjan i par Lupulesku, Šurjan. Naši juniori poraženi su od Nemačke sa 3:0 i time osvojili 3 mesto u svojoj grupi. Sutra od 11 časova igraju odlučujući baražni meč za ulazak u osminu finala. Ukoliko ostvare pobedu, meč osmine finala igraju sutra od 17 časova. Naša kadetska selekcija nakon 2 tesna poraza sa 3:2 od ekipa Hrvatske i Portugala i osvojenog 3 mesta u svojoj grupi druge divizije boriće se za plasman od 29 mesta.

14.07.2013. 22:17:27

Trećeg dana Evropskog prvenstva za mlade obe naše ženske selekcije juniorska i kadetska postigle su zapažen rezultat plasmanom u četvrtfinale. Kadetkinje su u osmini finala pobedile ekipu Hrvatske sa 3:0 dok su Juniorke pobedille ekipu Italije takođe maksimalnim rezultatom 3:0. Pobede su ostvarile Lupulesku Izabela i Šurjan Sabina kao i par Lupulesku, Šurjan za kadetkinje dok su za juniorkepo jednu pobedu ostvarile Aneta Maksuti, Ana Žofia Fenjveši i Viktoria Tružinski. Sutra u mečevima za plasman u polufinale od 11 časova kadetkinje igraju protiv ekipe Austrije, a od 13 časova Juniorke protiv ekipe Belorusije.

Muška juniorska ekipa nije uspela da zadrži mesto u prvoj diviziji pošto je izgubila baražni meč koji se igrao od 11 časova protiv ekipe Turske sa 3:2. Po jednu pobedu ostvarili su Nadjnemedi i Katić. U ovom meču naša ekipa je vodila sa 2:0, a kod rezultata 2:1 Valentin Nadjnemedi ispustio je vodstvo od 2:1 u setovima i 10:6 u poenima. U razigravanju za plasman od 17 - 24 mesta naši juniori su u današnjem meču koji se igrao od 17 časova poraženi od ekipe Belorusije sa 3:2. Oba meča dobio je Valentin Nadjnemedi. Sutra naša ekipa igra za plasman od 21 - 24 mesta.

Naša muška kadetska ekipa u razigravanju od 29 - 34 mesta pobedila je najpre ekipu San Marina sa 3:0, a potom i ekipu Welsa sa 3:1. Pobede su ostvarili u prvom meču Nikola Marinković i dubl Marinković, Grbić, dok su u drugom meču pobede ostvarili Nikola Grbić, Nikša Martinović i dubl Marinković, Grbić.

16.07.2013. 08:59:10

Četvrtog dana Evropskog prvenstva za mlade posltignut je veliki uspeh. Naša ženska juniorska i kadetska selekcija u sastavu Aneta Maksuti, Ana Žofia Fenjveši, Viktoria Tružinski i Ivana Vejnović (juniorke), Izabela Lupulesku, Sabina Šurjan i Dragna Vignjević (kadetkinje) osvojile su bronzanu medalju u ekipnoj konkurenciji. U četvrtfinalu odličnom igrom juniorke su savladale tim Belorusije sa 3:1, dok su kadetkinje ubedljivo savladale Austriju sa 3:0. Za juniorke pobede su ostvarile Aneta Maksuti koja je pobedila oba svoja meča, dok je treći bod donela Viktoria Tružinski. Kod kadetkinja po jednu pobedu donele su Izabela Lupulesku, Sabina Šurjan kao i par Lupulesku,
Šurjan. Maksa, Žofi, Viki, Ivana, Izi, Šuki i Dragana zaslužuju sve čestitke za ostvaren rezultat, prikazanu igru i ponašanje u Ekipnom delu Evropskog prvenstva za mlade. U polufinalu naše juniorke i kadetkinje psihički i fizički istrošene od izuzetno napornih mečeva osmine i naročito četvrtfinala nisu imale snage da naprave još jedan podvig. Juniorke su izgubile od Nemačke sa 3:0 a kadetkinje od Rumunije takođe sa 3:0.

Naša muška juniorkska selekcija je zauzela 22 mesto u ekipnom takmičenju. U današnjim mečevima naši juniori su najpre savladali Sloveniju sa 3:1, dve pobede doneo je Nadjnemedi i jednu Halas, a potom izgubili od Španije sa 3:0.

Naša muška kadetska selekcija je u današnjim mečevima savladala Luksembug sa 3:1 i Škotsku sa 3:0. U prvom meču dve pobede doneo je Nikola Marinković i par Marinković, Grbić, dok su u drugom meču pobede ostvarili Nikola Marinković, Nikša Martinović, kao i par Marinković, Grbić. Sutra od 9 časova naši kadeti igraju za 29 mesto.


17.07.2013. 00:20:19

 

 

Danas je završen ekipni deo šampionata Evrope za mlade. Osvojene su dve bronzane medalje (kadetkinje i juniorke) u ekipnoj konkurenciji. Niko iz naše delegacije ne može da se seti kada je poslednji put to ostvareno. To samo po sebi govori koliko je veliki uspeh koji je ovde postignut. Sve čestitke našim devojkama na postignutom rezultatu. Sada nam ostaje dan odmora i priprema za pojedinačni deo takmičenja u kome se sa pravom nadamo još nekoj medalji.

Plasman osvajača medalja:

Juniori ekipno: 1. Italija 2. Francuska 3/4 Poljska i Nemačka

Juniorke ekipno: 1. Rumunija, 2. Nemačka 3/4 Hrvatska i SRBIJA

Kadetkinje ekipno: 1. Ruumunija, 2. Francuska, 3/4 Rusija i SRBIJA

Kadeti ekipno: 1. Češka 2. Slovenija, 3/4 Rumunija i Francuska

Naša muška juniorska selekcija zauzela je 22 mesto u konačnom plasmanu, dok je kadetska selekcija danas u razigravanju zabeležila i petu uzastopnu pobedu protiv tima Škotske sa 3:1 i time zauzela 29 mesto u konačnom plasmanu.

Iako ni kadeti ni juniori nisu uspeli da zadrže status u prvoj diviziji, svojom borbenošću i ponašanjem tokom dosadašnjeg dela turnira zaslužuju sve pohvale.

18.07.2013. 23:24:38

Danas je počeo i pojedinačan deo evropskog šampionata mladih. Naši takmičari su danas imali dobar učinak.

Rezultati :
Juniorke pojedinačno 1 kolo
- Vejnović - Ramirez (ESP) 4:1
- Tružinski - Krsiakova (SVK) 4:0
- Fenjveši - Marchetti (BEL) 4:1
- Maksuti slobodna

Kadetkinje pojedinačno 1 kolo
- Jokić - Rudzinskaite (LTU) 4:3
- Šurjan - Lundstrom (FIN) 4:0
- Vignjević - Cechova (CZE) 3:4
- Lupulesku slobodna

Kadetkinje parovi 1 kolo
- Lupulesku Šurjan - Lental Mayer (LUX) 3:1
- Jokić Vignjević - Campion Guisnel (FRA) 3:2

Juniorke parovi 1 kolo
- Fenjveši Tružinski - Hadžiahmetović Zupančić (BIH SLO) 3:0
- Maksuti Jurkova (SVK) - Zabalujeva Rusinova (LAT) 3:0
- Vejnović Jojić (BIH) - Vakhrusheva Prodius (UKR) 3:2

Mešoviti parovi kadeti-nje 1 kolo
- Adamović Jokić - Mladenović Letnal (LUX) 0:3
- Marinković Lupulesku - Matković Marković (BIH) 3:0
- Grbić Vignjević - Gencer Tek (TUR) 3:0
- Martinović Šurjan - Molnar Petocz (HUN) 3:0

Mešoviti parovi kadeti - nje 2 kolo
- Marinković Lupulesku - Cvetko Paradiz (SLO) 2:3
- Grbić Vignjević - Seyfried Gusnel (FRA) 1:3
- Martinović Šurjan - Khanin Tsikhanava (BLR) 3:1

Mešovti parovi kadeti - nje 3 kolo
Martinović Šurjan - Kiselev Bagapova (RUS) 3:1

Juniori pojedinačno 1 kolo
- Halas - Balać (CRO) 1:4

Juniori pojedinačno 2 kolo
- Nadjnemedi - Efroinin (RUS) 4:2
- Strugarević - Kapitanov (BUL) 4:1
- Katić - Liska (CZE) 3:4

Kadeti pojedinačno 2 kolo (1 kolo su bili slobodni)
- Marinković - Labanau (BLR) 4:0
- Grbić - Balaban (LUX) 4:2
- Adamović - Brandtzaeg (NOR) 4:3
- Martinović - Werecm (POL) 4:1

Kadeti parovi 1 kolo
- Marinković Grbić - Martinek Petrović (CRO) 3:0
- Adamović Martinović - Vučijak Matković (BIH) 3:0

Juniori parovi 1 kolo
- Katić Strugarević - Alegro Lambiet (BEL) 3:1
- Nadjnemedi Halas - Walker Gorman (SWE) 3:2

Juniori mešoviti parovi 1 kolo
- Halas Jojić (BIH) - Aprian Vazdiany (ARM) 3:0

Juniori mešoviti parovi 2 kolo
- Nadjnemedi Fenjveši - Maestre Escartin (ESP) 1:3
- Katić Tružinski - Željko Hadžiahmetović (CRO BIH) 3:1
- Strugarević Vejnović - Nadolnyy Vakrushova (UKR) 3:0
- Szita (HUN) Maksuti - Turcek Horvatova (SVK) 3:0
- Halas Jojić (BIH) - Gommers Vermaas (NED) 0:3

Juniori mešoviti parovi 3 kolo
- Katić Tružinski - Walker Tsaptsinos (ENG) 3:0
- Strugarević Vejnović - Pucar Jeger (CRO) 1:3
- Szita (HUN) Maksuti - Angelanis Toliou (GRE) 3:2

20.07.2013. 01:11:44

Drugog dana pojedinačnog dela Evropskog šampionata za mlade naši takmičari su postigli sledeće rezultate:

Juniorke pojedinačno 2 kolo
- Vejnović - Soć (ROM) 0:4
- Tružinski - Chasselin (FRA) 4:2
- Maksuti - Bitroradol (NED) 4:1
- Fenveši - Peake (ENG) 4:1

Juniorke pojedinačno 3 kolo
- Maksuti - Stefcova (CZE) 0:4
- Tružinski - Balint (ROM) 3:4
- Fenjveši - Rakovac (CRO) 1:4

Kadetkinje pojedinačno 2 kolo
- Jokić - Dumitrache (ITA) 3:4
- Lupulesku - Finin (IRL) 4:0
- Šurjan - Ombla (CRO) 4:2

Kadetkinje pojedinačno 3 kolo
- Lupulesku - Slazak (POL) 4:1
- Šurjan - Campion (FRA) 1:4

Kadeti-nje mešoviti parovi 4 kolo
- Martinović Šurjan - Manole Clapa (ROM) 1:3

Kadetkinje parovi 2 kolo
- Lupulesku Šurjan - Sarieva Yoskova (BUL) 3:0
- Vignjević Jokić - Salkić Marković (BIH) 3:1

Juniorke parovi 2 kolo
- Maksutu Jurkova (SVK) - Patsceya Pankova (BLR) 3:2
- Fenjveši Tružinski - Veronik Veronik (SLO) 2:3
- Vejnović Jojić (BIH) - Carey Wermaas (WEL NED) 0:3

Juniori pojedinačno 3 kolo
- Nadjnemedi - Vlacuska (SVK) 4:3
- Strugarević - Casin (FRA) 1:4

Juniori pojedinačno 4 kolo
- Nadjnemedi - Željko (CRO) 0:4

Kadeti pojedinačno 3 kolo
- Marinković - Jorgić (SLO) 1:4
- Grbić - Darcis (BEL) 0:4
- Adamović - Zimarin (RUS) 1:4

Kadeti parovi 2 kolo
- Marinković Grbić - Kotowski Werecki (POL) 3:2
- Martinović Adamović - Jorgić Hohmeier (SLO GER) 0:3

Juniori parovi 2 kolo
- Nadjnemedi Halas - Kapitanov Janev (BUL) 3:0
- Katić Strugarević - Kozul Sfiligoj (SLO) 1:3

Juniori mešoviti parovi 4 kolo (osmina finala)
- Katić Tružinski - Esecki Balint (HUN ROM) 3:1
- Szita (HUN) Maksuti - Chen Ciobanu (POR ROU) 3:2

Juniori mešoviti parovi 5 kolo (četvrtfinale)
- Katić Tružinski - Seibert Minaroya (CZE) 0:3
- Szita (HUN) Maksuti - Ort Mitelham (GER) 0:3

Ovog dana Evropskog prvenstva naši takmičari su uspeli da se u konkurenciji mešovitih parova juniora domognu dva četvrtfinala. Nažalost u odlučujućem meču koji donosi medalju par Katić i Tružinski kao i par Maksuti sa Mađarskim reprezentativcem Szitom nije imao dovoljno koncentracije i snage za još jedan podvig na ovom šampionatu. Takođe i naš veliki adut za osvajanje još jedne medalje ženski juniorski par Fenjveši Tružinski nam je priredio neprijatno iznenađenje porazom protiv slove načkog para.

U sutrašnjem pretposlednjem danu Evnropskog prvenstva ostalo je još naših takmičara od kojih se može očekivati da osvoje neku od medalja. Pre svih par Lupulesku Šurjan kao i par Maksuti sa Slovačkom reprezentativkom Jurkovom. Takođe muški par Nadjnemedi Halas, kao i kadetski parovi Martinović Grbić i Jokić Vignjević mogu dobrom igrom na naprave iznenađenje. U pojedinačnoj konkurenciji od naših takmičara ostala je u borbi za medalju još samo Izabela Lupulesku.

Inače od ostalih dešavanja na ovom šampionatu treba napomenuti odstranjivanje sa šampionata dva najbolja Nemačka juniora Rodea i Šrajnera. Nemački trener ih je uhvatio u sobi da piju pivo i sutradan ih vratio kući, tako da oni nisu nastupali u pojedinačnom delu šampionata. To je još jedan od dokaza zbog čega su nemci trenutno najbolji u Evropi.

21.07.2013. 15:34:56

Rezultati mečeva naših takmičara 20.07.2013.

Poslednjeg dana takmičenja na 56. prvenstvu Evrope za mlade u Ostravi naši reprezentativci uspeli su da osvoje još jednu medalju. Kadetski par Grbić Nikola / Marinković Nikola osvojio je bronzano odličje nakon poraza u polu-finalu od par-a Khanin (BLR) / Polansky (CZE) - 3:2 (6 8 -10 -8 7).

Konačan bilans:

Juniorke ekipno: 1. Rumunija, 2. Nemačka 3/4 Hrvatska i SRBIJA

Kadetkinje ekipno: 1. Ruumunija, 2. Francuska, 3/4 Rusija i SRBIJA

Kadeti parovi: 1. Khanin (BLR)/Polansky(CZE) 2. Jorgic (SLO)/Hohmeier (GER) 3. Grbic/Marinkovic (SRB), Seyfried/Rigault (FRA)

Najsrdačnije čestitke našim devojkama i momcima !

Ministarstvo omladine i sporta

Sportski savez Srbije

Olimpijski komitet Srbije

RZZS

ADAS

Adresar sporta

ITTF Europe

ETTU

ETTU WEB TV CHANNEL

Laola1.TV

ITTF iTV

Sponzori
Gewo
iSET
Dunav Osiguranje
P3 Travel
Vianor
Pneumaster
By dWeb.rs