25. Septembar 2017. - Kalendar takmicenja

OBRAZLOŽENJE NACRTA KALENDARA TAKMIČENJA

Poštovani klubovi,
U prilogu su data tri predloga Nacrta kalendara takmičenja.
Zbog hitnosti početka ligaškog takmičenja, molimo Vas da se najkasnije do srede do 15h izjasnite o datim predlozima. Stav Vašeg kluba o sistemu takmičenja po kom bi trebalo da se igra liga dostavite na mail stsvnsad@gmail.com . Radni sastanak predstavnika superligaša i prvologaša će biti održan u Novom Sadu u sredu 27.09.2017. sa početkom u 18 h u Masarikovoj 25, 3 sprat.
Obzirom da je izgubljeno vreme (skoro 2 meseca od uobičajenog početka takmičenja), dati su predlozi kalendara po sledećim sistemima:
Predlog nacrta kalendara - turnirski
Varijanta odigravanja lige gde bi se u prvom delu igralo na 3 turnira - jednokružno, a zatim u prolećnom delu ekipe se dele na dva dela tako što bi ekipe koje su zauzele od 1-5 mesta odigrale klasičan sistem domaćin-gost u borbi za prvo mesto, takođe i ekipe koje su zauzele od 6-10 mesta po sistemu domaćin - gost u borbi za opstanak.
Prednost ovakvog sistema je što bi „uštedeli" 7 vikenda i u značajnoj meri bi nadoknadili gubitak vremena. Takođe, ovakav sistem bi bio verovatno jeftiniji za klubove.
Mane ovakvog sistema su potreba angažovanja sportske dvorane, kao i organizacija turnira, angažovanje potrebnog broja sudija i kotizacije koje bi klubovi morali da uplaćuju kako bi se pokrili eventualni troškovi koji bi nastali prilikom organizacije kao i troškove suđenja.
Predlog nacrta kalendara - vezana kola
Varijanta odigravanja lige gde bi se „uparili" klubovi po geografskom principu, gde bi se u jednom danu igralo dva meča.
Prednost ovakvog sistema je osim uštede vremena i značajno smanjenje finansijskih izdataka prilikom gostovanja jer bi se u jednom danu igrala dva meča u gostima.
Mana ovakvog sistema je potreba angažovanja dvorane za prepodnevne i popodnevne termine kao i angažovanje sudija u oba termina.
Predlog nacrta kalendara - sistem domaćin - gost
Varijanta po kome se uobičajeno igrala liga do sada. Kasni početak ligaških takmičenja bi ligu produžilo do kraja maja i play off bi se igrao u junu mesecu.
Napomena:
U bilo kojoj varijanti, morao bi da se smanji broj turnira za mlađe kategorije kako bi oslobodili vikende za odigravanje mečeva.

Beograd, 29.09.2017. Kancelarija STSS

Predlog nacrta kalendara:

- turnirski (PDF)

- vezana kola (PDF)

- domaćin / gost (PDF)

Povratak...

Ministarstvo omladine i sporta

Sportski savez Srbije

Olimpijski komitet Srbije

RZZS

ADAS

Adresar sporta

ITTF Europe

ETTU

ETTU WEB TV CHANNEL

Laola1.TV

ITTF iTV

Sponzori
Gewo
iSET
Dunav Osiguranje
P3 Travel
Vianor
Pneumaster
By dWeb.rs