03. Mart 2009. - Beograd kandidat za Svetsko

Iz Lozane Judit Farago, prva žena zadužena za takmičenja u Međunarodnoj stonoteniskoj federaciji (ITTF), poslala je pismo srpskom savezu u kojem obaveštava da je prihvaćena kandidatura STSS za organizatora ekipnog Svetskog šampionata 2012. godine.

Od sedišta našeg ping ponga zatražen je datum kada bi inspekcija trebalo da dođe u Srbiju. Pored Farago u Beograd bi trebalo da dođe i potpredsednik ITTF Klod Beržere.

 - Očekuje nas dogovor oko termina, ali pre svega u pismu pored prihvatanja kandidature stajao je i podsetnik da je još uvek aktuelan dug prema Japanu. Posle odustajanja od organizacije pro tura Partizan je vratio novac svim oštećenim reprezentacijama, osim Japanu. Razgovarali smo sa predstavnicima beogradskog kluba i očekujem da će do sredine marta i to pitanje moći da se reši - rekao je potpredsednik ETTU, član Borda direktora ITTF i član IO STSS zadužen za međunarodna pitanja Aleksandar Matković.

Protivkandidat je Nemačka, a prihvatanje kandidature je tek prvi korak u nizu.

- Svetsko prvenstvo smo tražili odavno, a od tad je ova kriza „udarila" i po nama. Zato sad u STS Srbije treba ponovo svi da sednemo i da vidimo da li možemo da organizujemo Svetski šampionat. Ne govorim o organizacionim pitanjima, Areni, ili smeštajnim kapacitetima. U tom delu nema ničeg spornog. Problem je sa novcem. Kad se mi dogovorimo, potrebno je obezbediti obavezne garancije od grada i države, koje traži ITTF. međutim, prvo moramo sami sa sobom da rešimo, pa tek onda da izađemo pred ostale strukture - najavio je Matković.

Matković je naglasio da je ovom kandidaturom veliki deo aktivnosti, koje je počeo, uspeo da realizuje.

- Stigla je i regulativa za Evropsko prvenstvo u mešovitim parovima koje će se održati od 3. do 6. septembra. Jedini smo kandidati za to takmičenje ove godine, dok se za narednu već javila Holandija. Takođe i pregovori sa sponzorom Donikom su pri kraju i mogu da budem veoma zadovoljan - zaključio je Matković.

 

M. Nikolić

 

Povratak...

Ministarstvo omladine i sporta

Sportski savez Srbije

Olimpijski komitet Srbije

RZZS

ADAS

Adresar sporta

ITTF Europe

ETTU

ETTU WEB TV CHANNEL

Laola1.TV

ITTF iTV

Sponzori
Gewo
iSET
Dunav Osiguranje
P3 Travel
Vianor
Pneumaster
By dWeb.rs