28. Februar 2010. - IN MEMORIAM - ILONA KIRALJ - /1960.-2010./

Ilona Kiralj

IN MEMORIAM
ILONA KIRALJ - /1960.-2010./

Posle teške bolesti umrla je Ilona Kiralj - trener stonoteniskog kluba Čoka, bivši selektor ženske juniorske reprezentacije i kadetska i juniorska rprezentativka Jugoslavije. Bila je član ekipe stonoteniskog kluba iz Čoke koji je bio višestruki državni prvak i finalista Kupa evropskih šampiona.
Već sa 21 godinom posvetila se trenerskom poslu u kojem je imala izuzetne rezultate. Uz njen stručni rad stasavale su mnoge reprezentativke iz Čoke, koje su nastupale u svim kategorijama nacionalnih selekcija i osvajale trofeje na značajnim Međunarodnim takmičenjima. Nesebično im je pomagala na putu do stonoteniske slave i uvek skromno stajala u senci tih uspeha. Mnoge generacije čokanskih mladih stonoteniserki u njoj su imale stručni i ljudski oslonac na koji su uvek mogle da računaju.
Stonoteniskom stazom uspeha krenuo je i njen sin Saša - kadetski reprezentativac Srbije. Prenela mu je ljubav prema ovom sportu i živela za njegove uspehe.
Na žalost život je nije mazio. Zbog zdravstvenih problema rano je morala da završi igračku karijeru i više godina paralelno je sa profesinalnim i porodničnim obavezama vodila bitku za životni opstanak. Na kraju u 50 godini života nije mogla dalje. Opaka bolest je bila nesavladiv protivnik.
Otišla je jedna od najboljih.
Sahrana Ilone Kiralj je u ponedeljak 1.marta u 16 sati na Katoličkom groblju u Čoki.

Povratak...

Ministarstvo omladine i sporta

Sportski savez Srbije

Olimpijski komitet Srbije

RZZS

ADAS

Adresar sporta

ITTF Europe

ETTU

ETTU WEB TV CHANNEL

Laola1.TV

ITTF iTV

Sponzori
Gewo
iSET
Dunav Osiguranje
P3 Travel
Vianor
Pneumaster
By dWeb.rs