14. Mart 2009. - Srebro za Srbiju u Češkoj

U Hluku je u toku Otvoreno prvenstvo Češke za juniore. Bojan Crepulja je prvi nosilac u singlu. Ekipno Bojan sa Draganom Subotićem i Markom Petkovom je takođe prvi na listi kosturaša. Ipak mladi orlovi nisu uspeli da odbrane mesto nosioca i zaustavili su se na bronzi. U polufinalu savladali su ih domaćini - 3:1.

Pavel Siruček iz suparničkog tima pobedio je Petkova u četiri seta i posle bitke u pet savladao i Crepulju u poslednjoj partiji. Crepulja je savladao Mareka Obešla, dok je František Obešlo bio bolji od Dragana Subotića. U drugom polufinalu Mađarska je savladala Nemačku. U grupi savladali su Crnu Goru i Slovačku, dok su u četvrtfinalu bili bolji od Austrije A.

Kod devojaka obe selekcije su izgubile u četvrtfinalu. Srbija A sa Marijom Galonjom, Andreom Todorović i Unom Radak izgubila je protiv Češke A, dok je Srbija B sa Anelijom Lupulesku, Evom Tot i Dijanom Holok poražena protiv Slovačke A.

U grupi Srbija A je pobedila Austriju i Hrvatsku. Srbija B je pobedila Litvaniju B, Češku i Bosnu i Hercegovinu. U pretkolu pobedile su Litvaniju B.

Takmičenje je nastavljeno mečevima u singlu.

M. Nikolić

Povratak...

Ministarstvo omladine i sporta

Sportski savez Srbije

Olimpijski komitet Srbije

RZZS

ADAS

Adresar sporta

ITTF Europe

ETTU

ETTU WEB TV CHANNEL

Laola1.TV

ITTF iTV

Sponzori
Gewo
iSET
Dunav Osiguranje
P3 Travel
Vianor
Pneumaster
By dWeb.rs