04. Avgust 2011. - Propozicije ligaških takmičenja

U prilogu su Propozicije ligaških takmičenja, aneksi propozicija i Pravilnik o organizaciji takmičenja, sa unetim izmenama za tekuću sezonu.

Najvažnije izmene su u Propozicijama ligaških takmičenja:

Član 3.
...............
Za ekipu mogu nastupiti dva strana državljanina ukoliko su uredno  registrovani u skladu sa Pravilnikom o registraciji STSS. U plejof delu takmicenja može da nastupi igrač, odnosno igračica, koji je strani državljanin prijavljen na spisku igrača (igračica) za takmičarsku sezonu, samo pod uslovom da je bio prisutan i prijavljen kao rezerva na najmanje 50% utakmica u ligaškom delu prvenstva, ili da je nastupio u pojedinačnoj ili partiji parova na najmanje 30% utakmica u ligaškom delu prvenstva.

Član 4.
Utakmice super i prvih liga Srbije igraju se po sistemu do 4 pobede od 7 mogućih partija. Partije se igraju na 3 (tri) dobijena seta.
Domaća, odnosno prvoimenovana ekipa ima postavu "A". Partije se igraju po sledećem rasporedu: A-Y, B-X, C-Z, A-X, C-Y, B-Z, PAR - PAR. Za svaku utakmicu može biti prijavljeno najmanje 3, a najviše 8 igrača koji prilikom prijave moraju biti u sali, a prilikom pozdrava u takmičarskom ringu. Na početku utakmice rukovodilac ekipe postavlja igrače za prve tri pojedinačne partije i prijavljuje rezervne igrače. Posle završene treće pojedinačne partije ekipa može da izvrši zamenu 1-3 igrača i da umesto njih, na bilo koje mesto u rasporedu igranja, ubaci prijavljene rezerve. U partiji parova mogu nastupati bilo koji od prijavljenih igrača, uključujući i igrače koji su zamenjeni.

Član 7.
Klubovi ne mogu, jednostrano ili sporazumno, menjati utvrđene termine odigravanja utakmica. Utakmica ne može biti odložena zbog učešća kluba, igrača ili trenera na drugom stonoteniskom takmičenju. U slučaju da igrač ili trener nastupaju za reprezentaciju Srbije, utakmicu je moguće odigrati samo pre redovnog termina, i to uz pismeni zahtev kluba najmanje 5 dana pre predloženog  novog termina utakmice.

Član 9.
Utakmice super lige Srbije se igraju na na 2 stola, odobrena od strane Međunarodne stonoteniske federacije. Moguće je da se utakmica igra na jednom stolu samo ukoliko se sa tim kluba saglase obe ekipe i o tome najmanje 5 dana unapred obaveste rukovodioca takmičenja i regionalnu sudijsku organizaciju radi otkaza drugog sudije.

Pravilnik o organizaciji takmičenja

Propozicije ligaških takmičenja 2011/2012

Propozicije ligaških takmičenja Aneks 2011/2012 - ekipe

Propozicije ligaških takmičenja Aneks 2011/2012 - kazne

Takse, kotizacije, članarine 2011/2012

Povratak...

Ministarstvo omladine i sporta

Sportski savez Srbije

Olimpijski komitet Srbije

RZZS

ADAS

Adresar sporta

ITTF Europe

ETTU

ETTU WEB TV CHANNEL

Laola1.TV

ITTF iTV

Sponzori
Gewo
iSET
Dunav Osiguranje
P3 Travel
Vianor
Pneumaster
By dWeb.rs