19. Mart 2009. - Nemačko zagrevanje za Japan

Na pro turu u Bremenu učestvovaće šest srpskih reprezentativaca Selektor Slobodan Grujić okupio je reprezentaciju u Nemačkoj, gde će od danas da počnu borbe na ITTF pro turu u Bremenu. Izuzetno jak turnir koji svake godine privlači elitu i ove sezone ima jak sastav koji predvodi evropski šampion Timo Bol četvrti igrač sveta.

Srbima predstoji težak posao. Jedino je Aleksandar Karakašević na listi nosilaca i biće slobodan u singlu do petka. Selektor Slobodan Grujić će u kvalifikacije, kao i Marko Jevtović i Žolt Pete. U ženskoj konkurenciji igraće Anamarija Erdelji i Gabrijela Feher.

Karakašević će u dublu takođe u predtakmičenje sa Slovencom Bojanom Tokićem.

- Ne znam ni ja šta mogu da očekujem. Već nedeljama unazad igram loše. Gume me ubijaju, ove promene pravila su nas unazadile. Lopta mora da se udari pet puta jače nego ranije a u njoj nema spina. Jednostavno, mene je masakrirala ova izmena vezana za gume. Ne mogu da menjam igru u 35-oj godini. To što su nam sad uradili je kao kad bi teniserima zabranili da igraju sa španom jačim od 20- objasnio je Karakašević.

Ni u dublu 52. igrač sveta nije bio raspoložen za prognoze.

- Bojan i ja smo bili najbolji dubl sveta godinu dana, a sad već dve nikako da nešto uradimo - rekao je Karakašević.

Reprezentacija baš nema mnogo prilika da igrači budu na okupu i da igraju na istom turniru.

- Nemamo prostora za velike provere. Važna nam je Nemačka, jer pred Svetsko prvenstvo krajem narednog meseca u Japanu, imamo još samo meč Evropske Lige protiv Mađara u Vrnjačkoj Banji 1. aprila. Već se sad zna da će tamo rivali da dođu sa podmlađenim sastavom, tako da nam je Bremen dobra prilika da odmerimo snage protiv kvalitetnih protivnika - rekao je Slobodan Grujić.

U Nemačkoj su izostali Kinezi koji se verovatno u Aziji pripremaju za Jokohamu, ali ostatak Sveta nije propustio priliku da dođe u Bremen.

- Najbolji igrači Evrope uvek igraju Otvoreno prvenstvo Nemačke. Ni ovog puta nije izuzetak. Ma koliko prethodni evropski pro turevi nisu imali toliko jaku konkurenciju, Nemačka se ne preskače. Najjačih Kineza nema, ali je tu prvi sastav Japana i Tajvana - naglasio je Grujić.

U dublu će igrati Marko Jevtović i Žolt Pete, kao i Gabrijela i Anamarija.

Grujić i Karakašević imaju dug staž igranja na ITTF pro turu u Nemačkoj. Boba je prvi put učestvovao 1999. godine, a zajedno u dublu su osvojili titulu 2001. godine. Sale je 2003. i 2006. igrao polufinale singla, a 2005. bio je četvrtfinalista. Takođe, u Bremenu 2003. bilu su četvrtfinalisti dubla. Istu poziciju ponovili su 2004, 2005. i 2006.

M. Nikolić


Aleksandar Karakašević

Povratak...

Ministarstvo omladine i sporta

Sportski savez Srbije

Olimpijski komitet Srbije

RZZS

ADAS

Adresar sporta

ITTF Europe

ETTU

ETTU WEB TV CHANNEL

Laola1.TV

ITTF iTV

Sponzori
Gewo
iSET
Dunav Osiguranje
P3 Travel
Vianor
Pneumaster
By dWeb.rs