21. Mart 2009. - Karakaševiću bronza u Nemačkoj

Na jednom od najjačih pro tureva u serijalu Međunarodne stonoteniske federacije - Otvorenom prvenstvu Nemačke, Aleksandar Karakašević je osvojio bar bronzanu medalju. U dublu sa Slovencom Bojanom Tokićem Sale se plasirao u polufinale i tako upotpunio kolekciju odličja sa ovog turnira u kojoj već ima zlato iz 2001. i bronzu iz 2003. u dublu, kao i bronzu u singlu.

U polufinalu Karakašević će da igra protiv najjačih favorita u Nemačkoj, Evropskih prvaka Timo Bola i Kristijana Zusa.

- Već od deset sati ujutru sala je ispunjena do poslednjeg mesta, uveče će tek da bude neverovatna atmosfera. Biće to fantastičan meč. Uvek se radujem takvim duelima - rekao je Karakašević.

U četvrtfinalu Karakašević i Tokić pobedili su Brazilce Tijaga Monteira i Gustava Cuboja - 4:0 (11:5, 11:6,11:6, 13:15, 11:8).

- Igrali su odlično. Monteiro je 68. na svetu a Gustavo odlično napreduje. Uopšte nije bilo lako savladati ih. Bojan se vratio u formu tako da smo pružili odličnu partiju - objasnio je Karakašević.

Sale je igrao pod tabletama protiv bolova jer je juče povredio ruku na sebi svojstven način - udario je rukom o reket u trenucima kad su kola krenula nizbrdo u meču singla koji je izgubio protiv Poljaka Jakuba Kosovskog posle sedam setova žestoke borbe.

- Ma, ovo sa novim pravilom bez lepljenja guma je katastrofa. Ne znam šta da radim u singlu. U dublu još i mogu da igram jer se ide na svaku drugu loptu pa se dobije na vremenu. Sad se igra na snagu, uništili su potpuno igru. „Svetski" su ubogaljili ping pong. Do pre sedam meseci stoni tenis je bio atomski sport, a sad kad se okrenem po sali vidim igrače koji su očajni i koji više ne znaju šta da rade. LJudi ne više ne znaju da igraju. Dok ne nađem odgovarajuću opremu razmišljam i da više ne igram singl - rekao je Karakašević.

Nemačka će da se veže i za još jedan odličan rezultat za srpske igrače. Anamarija Erdelji prošla je iz kvalifikacija do glavnog žreba i do najboljih 16 na turniru. U drugom kolu Anamarija koja igra portugalskog superligaša Mirandela savladala je Francuskinju Ksijan Ju Fang 57. na svetu. Naša takmičarka je 142.

U narednom kolu za ulazak među osam izgubila je protiv još jedne kosooke Evropljanke, Vu Điaduo, koja igra za Nemačku - 1:4 (11:7, 8:11, 8:11, 10:12, 7:11).

M. Nikolić

Karakašević/Tokić, Bremen 2009

Povratak...

Ministarstvo omladine i sporta

Sportski savez Srbije

Olimpijski komitet Srbije

RZZS

ADAS

Adresar sporta

ITTF Europe

ETTU

ETTU WEB TV CHANNEL

Laola1.TV

ITTF iTV

Sponzori
Gewo
iSET
Dunav Osiguranje
P3 Travel
Vianor
Pneumaster
By dWeb.rs