25. Oktobar 2011. - Otvaranje stonoteniskog centra u Subotici

Ministarka za omladinu i sport Republike Srbije gđa. Snežana Samardžić Marković je 21. Oktobra 2011. godine u Subotici otvorila novu stonotenisku halu sa 10 stolova. Na poziv Predsednika stonoteniskog saveza Srbije i domaćina ispred grada Subotice Zorana Kalinića  svečanom otvaranju su pored mnogih zvanica prisustvovale i legende sporta sa celuloidnom lopticom Ištvan Jonyer (četvorostruki prvak sveta), Dragutin Šurbek (dvostruki prvak Sveta), Aleksandar Karakašević (osvajač dve medalje na poslednjem Evropskom šampionatu u Gdansk-u), Dušan Osmanagić, Todor Rakić i drugi. Otvaranju je prisustvovao i Predsednik Evropske stonoteniske unije Stefano Bosi kao i svi vodeći ljudi grada Subotice.

Veliku zahvalnost dugujem Ministarki Snežani Samardžić Marković, koja je svojim uticajem doprinela da se u nadogradnju hale u Subotici uloži 37 miliona dinara, što je bilo i odlučujuće da se realizuje ovaj projekat koji sam predložio 1999. godine. U to vreme ideja je bila da se u našem gradu oformi stonoteniski centar koji bi omogućio kvalitetne pripreme svim našim selekcijama i dobije idealan prostor za održavanje značajnih takmičenja. Veliko hvala g. Nemanji Simoviću, članu gradskog veća Subotice zaduženom za sport i omladinu, koji je ogromnom energijom i željom bio pokretačka snaga da se objekat završi. Ne treba zaboraviti ni zasluge članova Izvršnog odbora STSS i prijatelja stonog tenisa koji su svih ovih godina svojim doprinosom a uz pomoću ETTU, obezbedili kompletnu opremu za novu halu - istakao je Predsednik STSS Zoran Kalinić.

Danas, stonoteniseri Srbije imaju na raspolaganju još jedan moderan stonoteniski centar (pored Beograda, Novog Sada, Sente i Vrnjačke Banje). Neka im je sretno - Želimo im puno uspeha u budućem radu.

Slike sa svečanog otvaranje možete pogledati ovde.

Povratak...

Ministarstvo omladine i sporta

Sportski savez Srbije

Olimpijski komitet Srbije

RZZS

ADAS

Adresar sporta

ITTF Europe

ETTU

ETTU WEB TV CHANNEL

Laola1.TV

ITTF iTV

Sponzori
Gewo
iSET
Dunav Osiguranje
P3 Travel
Vianor
Pneumaster
By dWeb.rs