19. Februar 2009. - Protiv Francuza u najjačem sastavu

Savezni selektor Slobodan Grujić odredio je spisak muškaraca za meč protiv Francuske u Evropskoj nacionalnoj ligi koji je na programu u beogradskoj Vizuri 24. februara u 18 časova.

Za prvu akciju orlova u ovoj godini, Srbija kao domaćin ima mogućnost da prijavi čak pet igrača. Zato su na spisku: Aleksandar Karakašević (52. igrač na svetskoj rang listi), Marko Jevtović (193.), Žolt Pete (183.), Bojan Milošević (246.) i Bojan Crepulja (576.).

- Pošto možemo da stavimo na spisak pet igrača dao sam šansu mladom Crepulji jer je odličnim partijama zaslužio da dobije priliku. Takođe u ekipi je i iskusan Milošević, jer može da pomogne - rekao je Grujić.

Francuzi dolaze sa mladim sastavom, ali jedini srpski reprezentativac koji je bolje plasiran na ITTF listi je ipak samo Karakašević. U ekipi su Adrien Mattenet (109.), Emmanuel Lebesson (122.) i Abdel Kader Salifou (165.)

Za razliku od meča protiv Francuske, spisak za Svetski šampionat od 28. aprila do 5. maja je mnogo kraći. Grujić će putovati u Jokohamu i kao igrač i kao selektor, a na spisku putnika su još Aleksandar Karakašević, Žolt Pete i Marko Jevtović.

- U pitanju je pojedinačno Prvenstvo i u onakvoj konkurencuiji niti ima potrebe, niti novca da se spisak širi - objasnio je Grujić.

M. Nikolić

Povratak...

Ministarstvo omladine i sporta

Sportski savez Srbije

Olimpijski komitet Srbije

RZZS

ADAS

Adresar sporta

ITTF Europe

ETTU

ETTU WEB TV CHANNEL

Laola1.TV

ITTF iTV

Sponzori
Gewo
iSET
Dunav Osiguranje
P3 Travel
Vianor
Pneumaster
By dWeb.rs