15. April 2012. - Karakašević i Jevtović na OI u Londonu !

Druga faza Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Luksemburgu donela je radost svim ljubiteljima sporta sa celuloidnom lopticom u Srbiji. Naši stonoteniseri Aleksandar Karakašević i Marko Jevtović rezervisali su karte za London.
Među svim učesnicima ovog turnira u Luksemburgu, Aleksandar Karakašević drži svojevrstan rekord. Naime,  do sada je učestovao na OI u Pekingu - 2008, Atini - 2004 i Atlanti - 1996 i svaki put je izborio svoje učešće na kvalifikacionim turnirima. Na isti način je stigao i do Londona.

Aleksandar Karakasevic

"Ovo je turnir na kojem ne važe uobičajena pravila. Da je bio klasičan turnir pro tour serije, davno bih ga završio, ali ovo je nešto posebno. Na kvalifikacionim turnirima za OI igrate srcem. Propustio sam samo jednu olimpijadu u svojoj karijeri." - rekao je Karakašević.

U finalu druge faze turnira Karakašević je savladao Tiago Apoloniu iz Portugala. "On je još nesiguran nakon povrede i ja sam to iskoristio. Apolonia je daleko od svoje forme. Mnogo neizvesniji meč imao sam jutros kada sam uspeo da savladam beloruskog reprezentativca Evgenia Scetinjina" - rekao je Karakašević.

VIDEO ! - 2012 EOQT - Karakašević - Apolonia

VIDEO ! - 2012 EOQT Luxemburg - Karakašević interviju

Po prvi put na olimpijskim igrama učestovaće i Marko Jevtović. "Još ne mogu da verujem da sam pobedio" - rekao je Jevtović.

Marko Jevtovic

Prvog dana turnira Jevtović je vodio 3:0 protiv Bastiana Štegera iz Nemačke i izgubio. "Vodio sam danas 3:0 protiv Patancus-a kada sam osetio da se njegova igra pojačava, ali ostao sam pribran i priveo meč kraju".

VIDEO ! - 2012 EOQT - Jevtović - Pattantyus

VIDEO ! - 2012 EOQT Luxemburg - Jevtović interviju

Žolt Pete, Gabriela Feher, Monika Molnar i Ana Maria Erdelji dali su svoj maksimum na ovom turniru ali nisu uspeli da izbore učešće na predstojećoj Olimpijadi.

Milica Nikolić

Photo: ETTU website

Povratak...

Ministarstvo omladine i sporta

Sportski savez Srbije

Olimpijski komitet Srbije

RZZS

ADAS

Adresar sporta

ITTF Europe

ETTU

ETTU WEB TV CHANNEL

Laola1.TV

ITTF iTV

Sponzori
Gewo
iSET
Dunav Osiguranje
P3 Travel
Vianor
Pneumaster
By dWeb.rs