22. Februar 2009. - Karakašević: favoriti smo

Dok se odbrojavaju poslednji dani pred prvi meč Evropske lige najjača uzdanica reprezentacije Srbije, Aleksandar Karakašević se „zagreva" u Nemačkoj. Pred srpskim asom danas je derbi nemačke Lige u kojem Saletov Pluderhauzen dočekuje Oksenhauzen.

Nemci su pred plej ofom za koje se bori pet ekipa. Pluderhauzen je trenutno peti sa istim brojem bodova kao i četvrtoplasirani Mabercel, dok Oksenhauzen ima bod više.

Međutim iako ga očekuje veliki izazov u Bundesligi, Karakaševićeve misli su u Beogradu, gde će u utorak orlovi da igraju prvi meč Evro lige protiv Francuza.

- Samo da bude publike - bila je prva rečenica koju je prozborio Karakašević. - Nema šta da razmišljam o Francuzima. Ekipa je dobra, ali mi smo favoriti.

I na osnovu rang lista nije teško odrediti ko ima više šansi. Za Srbiju će igrati pored Karakaševića (52. igrač na svetskoj rang listi), Marko Jevtović (193.), Žolt Pete (183.), Bojan Milošević (246.) i Bojan Crepulja (576.). Najbolji igrač orlova je daleko ispred rivala na svetskoj rang listi: Adrian Matene je 109, Emanuel Lebeson 122. i Abdel Kader Salifou 165.

- Igra se po sistemu po kojem se igra i nemačka liga. Igrač koji igra oba singla ne može da igra u dublu. A u igri parova može da uđe čak i četvrti igrač koji nije igrao i u jednom singlu. Trebalo bi da dobijem oba svoja singla, a nadam se da ćemo i dublu da prođemo. Francuzi imaju dobar dubl sa Mateneom i Lebesonom, ali to bi značilo da Salifou ide napred i to nam i odgovara - objasnio je Karakašević.

Susret protiv Francuza biće selektorski prvenac za Slobodana Grujića.

- I ja sam optimista iako je u pitanju mlada, ali solidna ekipa Francuza. Momci su veoma napredovali i poslednjih meseci po pro turevima dobijaju izuzetno ozbiljne mečeve - objasnio je Grujić.

Karakašević je u dvostrukoj ulozi vezano za meč u prestonici. Kao predsednik Stonoteniskog saveza Beograda preuzeo je i brigu oko organizacije meča u Vizuri.

Koliko mu organizacione muke odvlače pažnju od igračkog dela tek će da se vidi.

- Već sam rekao da pobeđujemo. Voleo bih da mlađi igrači u potpunosti iznesu ove mečeve da se vidi na čemu smo i šta možemo da očekujemo. Međutim dogovorili smo se da igram mečeve kod kuće - najavio je Karakašević.

M. Nikolić

Povratak...

Ministarstvo omladine i sporta

Sportski savez Srbije

Olimpijski komitet Srbije

RZZS

ADAS

Adresar sporta

ITTF Europe

ETTU

ETTU WEB TV CHANNEL

Laola1.TV

ITTF iTV

Sponzori
Gewo
iSET
Dunav Osiguranje
P3 Travel
Vianor
Pneumaster
By dWeb.rs