03. April 2009. - Prvenac Orlova

Srbija - Mađarska 3:2

Vrnjačka Banja - Hala sportova „Vlade Divac". Gledalaca 1000. Sudije: Svetozar Davidović (vrhovni sudija), Božin Jovanović i Dragiša Milenović (međunarodne sudije).

Rezultati: Pete - Zombori 3:2 (11:9, 4:11, 6:11, 11:3, 15:13), Jevtović - Krišton 3:0 (15:13, 11:9, 11:5), Sel - Košiba 1:3 (11:8, 10:12, 6:11, 7:11), Pete - Krišton 1:3 (6:11, 11:5, 7:11, 7:11), Karakašević, Jevtović - Zombori, Košiba 3:1 (11:4, 11:4, 8:11, 11:3).

Pun pogodak u Vrnjačkoj Banji. U drugom kolu Evropske lige, reprezentacija Srbije pobedila je posle velike borbe Mađarsku 3:2, i tako ispravila poraz na premijeri protiv Francuske.

Početak meča nije najavljivao neizvesnu završnicu, ali se videlo da Orlove očekuje težak posao protiv podmlađenog sastava severnih suseda. Žolt Pete je pobedio Davida Zomboriju (253. na ITTF rang listi) posle pet setova i doneo startno vođstvo našoj selekciji. Marko Jevtović imao je problema samo u prvom setu, ali je rutinski savladao Daniela Krištona, 453. igrača na svetu, i udvostručio vođstvo Srbije.

U tom trenutku, činilo se da će izabranici selektora Slobodana Grujića mirno privesti meč kraju. Međutim, Mađari se nisu predali, već su sa dve pobede od 3:1 potpuno vratili. Prvo je Daniel Košiba (317. na svetkoj rang listi) pobedio Žolt Sela 3:1, a zatim i Daniel Krišton istim rezultatom Žolt Petea.

Pre meča, stručni štab odlučio je da Aleksandar Karakašević ostane na klupi, i ustupi mesto mlađim saigračima. Ipak, dubl je odlučivao pobednika, pa je 51. igrač sveta izašao na parket. Pritom, Karakašević je dobio ovacije punih tribina novoizgrađene Hale sportova „Vlade Divac". Karakešević i Jevtović odigrali su bez greške.

Posle startnog poraza, selektor Slobodan Grujić upisao je prvu pobedu na klupi državnog tima.

- Malo teže smo došli do pobede, iako smo u jednom trenutku imali sigurnu prednost. Sale je dubl odigrao bez greške, i uz raspoloženog Jevtovića doneo važnu pobedu - rekao je Grujić - Pokazali smo da smo bolji od Mađara u ovom trenutku. Pohvalio bih publiku što je došla u velikom broju, i napravila lepu atmosferu.

Za razliku od prvog meča, Aleksandr Karakašević imao je više razloga za zadovoljstvo. Izašao je praktično nezagrejan na teren, i odigrao dubl bez greške.

- Došao sam pre svega zbog ove publike, pošto sam u karijeri odigrao mnogo mečeva duž cele „južne pruge". Najvažnije da smo dobili meč, mada je trebalo da bude dosta lakše. Još ranije sam rekao da ću odigrati dubl ako zatreba. Na kraju je sve ispalo kako treba - objasnio je Karakašević.

Kao i u prvom meču, Marko Jevtović bio je na visini zadatka. Partiju u singlu dobio je bez većih problema, a dobru igru ponovio je i u dublu.

- Zadovoljan sam svojim nastupom, i što sam pomogao da reprezentacija zabeleži prvu pobedu. Iznenadio sam se koliko je publike bilo, ali nisu dolazili za džabe. Meč je bio neizvestan i zanimljiv, sa puno lepih poteza - prokomentarisao je Jevtović.

I. Mraović

Evropska liga - Srbija - Mađarska

Povratak...

Ministarstvo omladine i sporta

Sportski savez Srbije

Olimpijski komitet Srbije

RZZS

ADAS

Adresar sporta

ITTF Europe

ETTU

ETTU WEB TV CHANNEL

Laola1.TV

ITTF iTV

Sponzori
Gewo
iSET
Dunav Osiguranje
P3 Travel
Vianor
Pneumaster
By dWeb.rs