04. April 2009. - Beograd odustao od Svetskog prvenstva

Na Upravnom odboru Stonoteniskog saveza Srbije odlučeno je da se Beograd povuče kandidaturu za domaćina Svetskog ekipnog šampionata 2012 godine. U igri je ostala jedino Nemačka.

- U ovom trenutku nemamo novca da uložimo ni u kampanju koja je ide uz kandidaturu, tako da je ovo bila najracionalnija i ekonomičnija odluka. Ipak, nećemo da ostanemo bez takmičenja. Okrećemo se Evropi. Od 3. do 6. septembra organizovaćemo Evroopsko prvenstvo u mešovitom dublu i Open Starog kontinenta. Biće to i takmičenje za igrače do 21 godine, tako da mislim da ćemo da okupimo brojne reprezentacije - najavio je član Upravnog odbora STSS zadužen za međunarodna pitanja i potpredsednik ETTU Aleksandar Matković.

Ovim Šampionatom bi titula prvaka Evrope bila vraćena u opticaj posle zamrzavanja ovog takmičenja 2007. u Beogradu, kad je zlato osvojio Aleksandar Karakašević.

- Šampionat će da se igra u Subotici, gde ćemo da imamo na raspolaganju sjajnu dvoranu, a i svi ostali troškovi su daleko manji nego kad se takmičenje održava u Beogradu, ili Novom Sadu. I prevoz i smeštaj su mnogo manja stavka u kompletnom računu - rekao je Matković.

Međunarodna stonoteniska federacije je već odgovorila na povlačenje kandidature. U pismu Adama Šarare, predsednik ITTF se zahvalio Srbiji zato što je korektno povukla kandidaturu pre nego što je sve izložila dodatnim troškovima za inspekciju.

- Izrazio je zadovoljstvo što su svi dugovi prema federacijama koje su oštećene posle otkazivanja pro tura izmireni - naglasio je Matković.

Milica Nikolić

Povratak...

Ministarstvo omladine i sporta

Sportski savez Srbije

Olimpijski komitet Srbije

RZZS

ADAS

Adresar sporta

ITTF Europe

ETTU

ETTU WEB TV CHANNEL

Laola1.TV

ITTF iTV

Sponzori
Gewo
iSET
Dunav Osiguranje
P3 Travel
Vianor
Pneumaster
By dWeb.rs