12. April 2009. - Karakašević ponovo trijumfovao u kupu ETTU

Viktorija - Pluderhauzen 0:3 (3:1)

Li Jung Vu - Leung Ču Juan 1:3 (9:11, 11:6, 12:14, 11:13), Rubcov - Karakašević 0:3 (9:11, 9:11, 7:11), Šmirjev - Kosovski 1:3 (9:11, 4:11, 11:5, 7:11).

Nemački Pluderhauzen u kome igra Aleksandar Karakašević osvojio je Kup ETTU po treći put. Iako su na drugu utakmicu finala u Rusiju stigli posle izgubljenog meča u Nemačkoj i to sa 1:3, ubedljivo su savladali prestoničku Viktoriju u sred Moskve.

Pluderhauzen na čelu sa Karakaševićem koji nije izgubio ni jednu partiju u Kupu ETTU ove sezone, je već stekao epitet „ubice" Rusa. U četvrtfinalu izbacili su UMMC sa Zoranom Primorcem, Kim Jung Hunom i Evgenijem Ščetinjinom. Ova ekipa je bila veliki favorit za titulu pre susreta sa nemačkim timom. Takođe Pluderhauzen je u polufinalu bio bolji od Fakel Orenburga, tima u kojem su Aleksej Smirnov i Fedor Kuzmin, Kiril Skačkov, okosnica ruske reprezentacije.

Međutim ni reputacija koju su stekli ove sezone nije ulivala mnogo  vere da će protiv Viktorije uspeti da se izvuku posle 1:3 u Nemačkoj.

- Prvu partiju smo morali da dobijemo da bi uspeli da otvorimo vrata i da se nadamo nečemu u nastavku. Kad stižete u goste sa 1:3 svaki poen vam je ključni i ništa ne smete da prokockate. „Naš" Hongkonžanin je savladao „hihovog Korejanca. Bilo je teško jer je posle 2:1 u setovima, Li uspeo da povede sa 7:1, ali se Leung izvukao - objasnio je Karakašević.

Za pobednike nemačkog Kupa ove sezone posle 1:0 otvorio se prostor da se bore za titulu.

- Znalo se da prvu partiju moramo da dobijemo ako hoćemo bilo šta da uradimo. E tek onda sam ja morao da dobijem moju da bi mogli da razmišljamo o pobedi. Nije bilo ni malo prostora da se opustimo. Tek sa 2:0 mogli smo da računamo da smo i dalje u igri. A to kako sam ja dobio, ni sam ne znam. U prvom setu sad gubio sa 3:9, i ostavio Igora Rubcova na devet poena. U drugom je ponovo imao vođstvo od 9:7 i ostao na devet - opisao je Karakašević duel protiv Rubcova koji je prošle nedelje pobedio šestog igrača sveta Vladimira Samsonova.

Sa 2:0 u džepu, ostvarile su se prognoze Pluderhauzena. Šmirjevu su se vezale ruke i u poslednjoj partiji Poljak Jakub Kosovski je završio meč. Tako je Pluderhauzen iz četiri finala po treći put izašao kao pobednik.

M. Nikolić

Povratak...

Ministarstvo omladine i sporta

Sportski savez Srbije

Olimpijski komitet Srbije

RZZS

ADAS

Adresar sporta

ITTF Europe

ETTU

ETTU WEB TV CHANNEL

Laola1.TV

ITTF iTV

Sponzori
Gewo
iSET
Dunav Osiguranje
P3 Travel
Vianor
Pneumaster
By dWeb.rs