21. April 2009. - Ženska ekipa prepolovljena pred put na SP

Bez Gabike u Japanu

Ženska stonoteniska reprezentacija pred put u Japan na Svetski šampionat je prepolovljena. Gabrijela Feher je obnovila povredu ramena, tako da će u Jokohami da igra samo Anamarija Erdelji.

- Sad nemamo nikakav izbor, avionske karte su izvađene, tako da ne može da putuje niko osim Gabike. Zato će jedino Anika da igra - rekao je selektor Zoltan Melik.

Gabrijela je povredu ramena zaradila pred pro tur Nemačke i posle kraće pauze nastavila je da igra za španski Kazanenc, ali očigledno da pauza nije bila dovoljno duga.

- Sad uopšte ne može da igra. Odlazak na Svetsko prvenstvo ne dolazi u obzir. Mora da se sanira ta povreda i da bude u formi pred Mediteranske igre - najavio je Melik.

Muška ekipa je kompletna. Aleksandar Karakašević, Marko Jevtović, Žolt Pete i selektor Slobodan Grujić koji će u Jokohami da se oprosti od igračkog dresa su na spisku putnika za Japan.

- Danas dolazim iz Nemačke i do kraja nedelje trebalo bi da u Novom Sadu odradimo pripreme. Za Japan teško je očekivati veliki rezultat u singlu, ali u dublu, nikad se ne zna - rekao je Aleksandar Karakašević.

U dublu Karakašević i Grujić su se tri puta plasirali u četvtfinale, jednom su bili četvrtfinalisti Olimpijskih igara i pet puta na Evropskom prvenstvu, odakle ipak imaju i bronzu iz Kurmajera.

M. Nikolić

Povratak...

Ministarstvo omladine i sporta

Sportski savez Srbije

Olimpijski komitet Srbije

RZZS

ADAS

Adresar sporta

ITTF Europe

ETTU

ETTU WEB TV CHANNEL

Laola1.TV

ITTF iTV

Sponzori
Gewo
iSET
Dunav Osiguranje
P3 Travel
Vianor
Pneumaster
By dWeb.rs