26. April 2009. - Odbrojavanje do Jokohame

Poslednje priprema pred odlazak na Svetsko prvenstvo reprezentativci Srbije odrađuju u Novom Sadu. Ekipa nije kompletna, jer kalendar takmičenja, peripetije sa vizama i avionskim letovima imaju veliki udeo u organizaciji rada najbolje selekcije pred odlazak na Svetsko prvenstvo u Japan.

Aleksandar Karakašević je stigao iz Nemačke, a sezonu u Bundesligi završili su i Žolt Pete i Marko Jevtović. Dok je Karakašević ostao u Pluderhauzenu, Pete se od naredne sezone seli u Austriju, a Jevtović ostaje u Tegenhajmu. Svi oni su u Novom Sadu sa trenerom reprezentacije Borisom Vukelićem, dok će selektor i četvrti igrač sa reprezentativnog spiska, Slobodan Grujić da se pridruži ekipi na aerodromu u Budimpešti.

Aleksandar Karakašević nije ni malo nervozan pred deseto učešće na Svetskom prvenstvu.

- Prvi put putujemo rasterećeni na Svetski šampionat. To može da bude dobro, pogotovo za naš dubl - rekao je Karakašević.

U dublu Karakašević je do sad već dva puta bio u četvrtfinalu sa Slobodanom Grujićem u Parizu 2003. i Zagrebu 2007, a najbolji plasman u singlu mu je ulazak među 32, 1997. godine u Mančesteru.

- U Japanu će da bude najverovatnije samo jedno pretkolo, ali to ne utiče na nas. Što se mene tiče, u grupi sam sa 32 igrača koja u prvom kolu ne mogu da igraju protiv prva 32 nosioca - objasnio je Karakašević.

Prognoze za singlu se ne smeše ni jednom Evropljaninu, osim, eventualno Timo Bolu. A i Nemcu se šanse daju do polufinala. Ipak po pravilu parne discipline su one u kojima plavi traže šansu. Grujić i Karakašević su 12 nosioci.

- Možda je ovo naša prilika. Mnogo će da zavisi od žreba. Samo je važno da na startu izbegnemo Kineze. Sve ostalo nam ide u prilog. I protiv Korejanaca i protiv parova iz Singapura i Japana možemo da igramo. Ali, najvažnije će da bude na mesto kojeg nosioca će da nas postave. Kad se nismo nadali bili smo među osam na Svetu, a kad smo bili u četiri po rezultatima i plasmanima stavljali su nas u 16.

Karakašević je ove sezone osvojio Kup ETTU i Kup Nemačke. Grujić je pre nekoliko dana osvojio Prvenstvo Turske.

- Boba odlično igra. Nismo igrali dubl šest sedam meseci, ali to kod nas nema mnogo značaja. Mislim da će ovog puta kockice da se slože - najavio je Karakašević.

M. Nikolić

Povratak...

Ministarstvo omladine i sporta

Sportski savez Srbije

Olimpijski komitet Srbije

RZZS

ADAS

Adresar sporta

ITTF Europe

ETTU

ETTU WEB TV CHANNEL

Laola1.TV

ITTF iTV

Sponzori
Gewo
iSET
Dunav Osiguranje
P3 Travel
Vianor
Pneumaster
By dWeb.rs