24. Februar 2009. - Joola Evropska liga

U Joola Evropskoj Ligi Srbija će danas na da igra protiv Francuske. Meč počinje u 18 časova u beogradskoj Vizuri . U isto vreme u Češkoj protiv domaćina igraće ženska najbolja selekcija.

Pre meča vladala je dobra atmosfera u taboru orlova i gostiju. U sjajnom ambijentu restorana „Kalemgdanska terasa" bilo je prilike da se najavi meč ali i da se uz šale opuste i gosti.

Za selektore obe ekipe ovo će da bude vatreno krštenje. I Slobodan Grujić i Stefan Uklie  debituju na mestu nacionalnog trenera, a Srbija ima i premijeru više jer kao organizator na mestu predsednika STS Beograda debituje i Aleksandar Karakašević.

- Nama bi najviše odgovaralo kad bi se Karakašević malo više bacio na politiku i odgledao meč sa tribina. Tako bi imali mnogo bolje šanse da pobedimo - prokomentarisao je Uklije kroz smeh.

Ipak Sale, 52. igrač na svetu, neće da bude na tribinama već za stolom uz Bojana Miloševića, Marka Jevtovića (193.), Žolta Petea (183.) i mladog Bojana Crepulju (576.). Za Francusku igraće Adrien Matene(109.) , Emanuel Lebeson (122.) i Abdel Kader Salifou (165.).

Iako je u pitanju mlada ekipa momci već imaju bogato iskustvo igre po najjačim svetskim turnirima. Nažalost i Srbi imaju veoma skorašnje bolno iskustvo protiv rivala. Adrien Matene je u Sloveniji početkom godine u prvom kolu pro tura pobedio Slobodana Grujića.

- Zbog tog meča sam i ostavio igru i rešio da prihvatim mesto selektora - uzvratio je šalom francuskom kolegi Grujić.

Karakašević je juče sa strane stavio ulogu u organizaciji meča i posvetio se igračkim pitanjima.

- Pred nama je teška partija, ali u Beogradu moramo da pobedimo - rekao je Aleksandar.

Joola Evropska Liga je elitna liga u kojoj će takmičenje da traje tri godine. Ove godine će se odigrati tri kola u februaru, aprilu i novembru. Sledeći meč Srbija igra u Mađarskoj.

S obzirom na dužinu Jola Lige sve selekcije su se uglavnom opredelile za mlađe igrače.

- Imamo sjajnih kadeta i juniora, a veoma je teško da se probiju u seniorskoj konkurenciji. Sa druge strane naši iskusni igrači su u odlasku, tako da je ova Liga kao stvorena za podmladak  zbog iskustva. Rekao sam da ne bih voleo da igra Karakašević, ali to je bilo samo u šali. Upravo okršaji protiv vrhunskih igrača na zvaničnim takmičenjima su nam potrebni da mlađi osete „vatru" - objasnio je Uklije.

M. Nikolić

Povratak...

Ministarstvo omladine i sporta

Sportski savez Srbije

Olimpijski komitet Srbije

RZZS

ADAS

Adresar sporta

ITTF Europe

ETTU

ETTU WEB TV CHANNEL

Laola1.TV

ITTF iTV

Sponzori
Gewo
iSET
Dunav Osiguranje
P3 Travel
Vianor
Pneumaster
By dWeb.rs