12. Maj 2009. - Evropsko prvenstvo u mešovitim parovima

EVROPSKA STONOTENISKA UNIJA DODELILA EP U MEŠOVITIM PAROVIMA SRBIJI

Subotici Evropsko prvenstvo

Pored šampionata početkom septembra igraće se i Otvoreno prvenstvo Srbije, za bodove za svetsku listu

Izvršni komitet Evropske stonoteniske unije odlučio da Evropsko prvenstvo u mešovitim parovima bude dodeljeno Subotici. Od 3. do 6. septembra ove godine premijerno izdanje samostalnog Šampionata koje je 2007. odvojeno od „velikog" Prvenstva biće održano na severu Srbije.

- Takmičenje će da organizuje STSS uz pomoć Skupštine grada. Takođe, sve ovo možemo da sprovedemo zahvaljujući Ministarstvu Sporta Srbije koje nam je omogućilo da uđemo u projekat nadogradnje nove hale nad sadašnjom Halom Sportova. Ta hala će kasnije da ostane Spartaku, ali i biće korišćena kao trening centar Stonoteniskog saveza. Takođe biće potpuno dostupna sportistima sa invaliditetom - naglasio je predsednik STSS Zoran Kalinić.

Potpredsednik ETTU i član Izvršnog komiteta Aleksandar Matković je takođe najavio još jedno takmičenje koje će da se odigra paralelno sa Evropskim šampionatom.

- Od Međunarodne stonoteniske federacije očekujemo potvrdu da će Open Srbije koji treba da se održi od 3. do 6. septembra biti uvršćen u međunarodni kalendar. Ono što je najvažnije je da će se bodovati za svetske bodove, što je posebno važno. Ove godine Open će samo da se igra u pojedinačnoj konkurenciji, jer će da bude u sklopu Evropskog, a narednih sezona, biće ubačeni i timski deo - najavio je Matković.

Iz sedišta Evropske stonoteniske unije stigla je još jedna vest. Ideja Matkovića da se zatvori most koji spaja evropski sa azijskim delom Istanbula za meč zvezda oba kontinenta, biće realizovana ove godine.

- Predsednik ETTU Stefano Bosi krajem meseca putuje u Istanbul da finalizuje razgovore sa gradonačelnikom Istanbula, a pre ove posete biće gost Subotice, da bi se uverio kako teku radovi na nadogradnji hale - najavio je Matković.

M. Nikolić

Povratak...

Ministarstvo omladine i sporta

Sportski savez Srbije

Olimpijski komitet Srbije

RZZS

ADAS

Adresar sporta

ITTF Europe

ETTU

ETTU WEB TV CHANNEL

Laola1.TV

ITTF iTV

Sponzori
Gewo
iSET
Dunav Osiguranje
P3 Travel
Vianor
Pneumaster
By dWeb.rs