21. April 2015. - Позив за учешће у јавној расправи о Нацрту Закона о спорту

Поштовани представници спортских организација, обавештавамо вас да је на предлог Министарства омладине и спорта Одбор за јавне службе донео Закључак о спровођењу јавне расправе о Нацрту Закона о спорту.

Јавна расправа о Нацрту Закона о спорту спроводиће се у периоду од 20. априла 2015. године до 1. јуна 2015. године за представнике свих државних органа, кровних невладиних организација, као и за све заинтересоване субјекте, правна и физичка лица која учествују у систему спорта, представнике Заштитника грађана Републике Србије, Повереника за доступност информација од јавног значаја и Повереника за заштиту равноправности, стручну јавност и друге заинтересоване учеснике.

Термини и места за одржавање Јавне расправе о Нацрту закона о спорту су:

23. априла у Косовској Митровици са почетком у 15.00 часова, 24. априла у Новом Пазару са почетком у 12.00 часова, 29. априла у Сомбору са почетком у 13.00 часова, 30. априла у Бору са почетком у 14.00 часова, 4. маја у Крагујевцу са почетком у 12.00 часова, 7. маја на Златару са почетком у 14.00 часова, 11. маја у Новом Саду са почетком у 13.00 часова, 13. маја у Нишу са почетком у 13.00 часова, 18. маја у Суботици са почетком у 13.00 часова, 20. маја у Београду са почетком у 12.00 часова.

У прилогу достављамо Вам Текст нацрта закона о спорту, Образложење, као и Образац за коментаре, предлоге, сугестије.
Учесници јавне расправе позивају се да у назначеном року достављају предлоге, сугестије, иницијативе и коментаре на електронску адресу zakon.sport@mos.gov.rs, односно писаним путем на адресу Министарства омладине и спорта, са назнаком „За Нацрт закона о спорту", Булевар Михајла Пупина број 2, 11000 Београд.

Након завршетка јавне расправе Министарство омладине и спорта ће анализирати све сугестије учесника у јавној расправи и сачинити извештај о спроведеној јавној расправи који ће објавити на својој интернет страници и Порталу е-управе најкасније у року од 15 дана од дана окончања јавне расправе.

Све примедбе и сугестије на Нацрт закона о спорту можете доставити на мејл: zakon.sport@mos.gov.rs.

С обзиром на значај овог Закона за систем спорта, уверени смо да ћете својим личним учешћем, активним приступом и присуством на јавним расправама допринети да овај Закон унапреди и побољша наш систем спорта, што је наш заједнички циљ.

Срдачан поздрав

Текст нацрта закона о спорту, Образложење и Образац за коментаре (ZIP)

Povratak...

Ministarstvo omladine i sporta

Sportski savez Srbije

Olimpijski komitet Srbije

RZZS

ADAS

Adresar sporta

ITTF Europe

ETTU

ETTU WEB TV CHANNEL

Laola1.TV

ITTF iTV

Sponzori
Gewo
iSET
Dunav Osiguranje
P3 Travel
Vianor
Pneumaster
By dWeb.rs